Om zonterapi

Zonterapi är en traditionell kinesisk läkekonst med 5000-åriga anor.

Enligt traditionell kinesisk medicin är ett fritt flöde av qi, livskraft, genom  kroppens energikanaler en förutsättning för god hälsa. Dessa kanaler, eller meridianer som de även kallas, börjar och slutar på händerna och fötterna. Genom att applicera tryck på rätt punkter går det att påverka flödet i meridianerna så de blir balanserade.

Zonterapi verkar genom att stimulera punkter på händer och fötter och därmed  påverka hälsotillståndet i motsvarande delar av kroppen. Våra kroppsdelar är anslutna till varandra genom nervsystemet och när dessa punkter stimuleras med zonterapi skapas kommunikation som stimulerar de kroppsdelar de är anslutna till.

Empiriska erfarenheter visar att fötterna är särskilt mottagliga för zonterapi. Detta lär bero på deras känslighet och att de utgör ytterligheter i nervsystemet.

Det finns många skäl att välja Zonterapi. De flesta ser det som ett säkert, effektivt och naturligt behandlingsalternativ för en mängd olika hälsoproblem. Över hela världen finner människor att Zonterapi kan hjälpa mot grundorsakerna till många hälsoproblem, minska vardagens stress och lindra effekten av skador och sjukdomar.